Tilbake

Ostekake (Fra Jorunn)

Frisk ostekake.
Ingredienser  
225 gr. Kjeks (Havre/Digistive etc.)
100 gr. Smør
3 dl. Sæterrømme
1 pk. Sitrongele
225 gr. Ananas-/Mandarinost (evt. Filadelfiaost)
3 dl. Kremfløte
100 gr. Melis
1 ts. Vaniljesukker
1 pk. Stikkelsbærgele
Slik gjør du
Kok sitrongelen på 1/2 vannmengde av oppgitt på pakken.

Smuldre kjeks, smør smeltes og røres i. Sett kakeformen rett på kakefatet og trykk i deigen.

Rømme og ost røres sammen. Visp fløte, melis og vaniljesukker. Når sitrongelen er kald, blandes denne i rømmen/ost-blandingen og kremen.

Helles på bunnen og settes i kjøleskapet til den er stiv.
Ha stikkelsbærgeleen (som såvidt er begynt å stivne) på toppen av kaken når den er kald.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten egg
Kilde: Jorunn