Ostekake (Fra Jorunn) |
|
Frisk ostekake. |
Ingredienser |
|
225 gr. Kjeks (Havre/Digistive etc.) 100 gr. Smør 3 dl. Sæterrømme 1 pk. Sitrongele 225 gr. Ananas-/Mandarinost (evt. Filadelfiaost) 3 dl. Kremfløte 100 gr. Melis 1 ts. Vaniljesukker 1 pk. Stikkelsbærgele |
|
Slik gjør du |
Kok sitrongelen på 1/2 vannmengde av oppgitt på pakken.
Smuldre kjeks, smør smeltes og røres i. Sett kakeformen rett på kakefatet og trykk i deigen.
Rømme og ost røres sammen. Visp fløte, melis og vaniljesukker. Når sitrongelen er kald, blandes denne i rømmen/ost-blandingen og kremen.
Helles på bunnen og settes i kjøleskapet til den er stiv. Ha stikkelsbærgeleen (som såvidt er begynt å stivne) på toppen av kaken når den er kald.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten egg |
Kilde: Jorunn |
|