Bruflots marsipankake |
|
Familien Bruflot har greie på kaker! Dette er en festkake for voksne.
|
Ingredienser |
Bilde |
Sukkerbrød: 5 egg 150 gr. sukker 3 ss. varmt vann 75 gr. potetmel 100 gr. hvetemel 2 strøkne ss bakepulver Fyll: Romkrem Aprikossyltetøy 100 gr. valnøtter Odense marsipan 6 dl. kremfløte
|
|
|
Slik gjør du |
Sukkerbrød: Egg og sukker piskes hvitt. Tilsett varmt vann. Rør forsiktig inn resten av ingrediensene.
28 cm. springform 180 gr. ca. 35 min.
3 del kaken. Pisk romkremen litt og fordel den utover bunnen. Legg på neste lag med sukkerbrød. Smør utover aprikossyltetøy, deretter ca. 1 cm. med stivpisket krem. Det siste laget med sukkerbrød legges på. Grovhakk valnøttene og rør dem inn i resten av kremen. Fordel nøttekremen over og på sidene av kaken. Kjevl ut marsipanen (eller kjøp ferdig marsipanlokk), og legg den forsiktig på kaken. Klem marsipanen forsiktig inntil kanten og skjær av overflødig marsipan langs kanten. Pynt med marsipanroser, valnøtter eller mokkabønner.
|
Kilde: Grethe A |
|