Tilbake

Bruflots marsipankake

Familien Bruflot har greie på kaker! Dette er en festkake for voksne.
Ingredienser Bilde
Sukkerbrød:
5 egg
150 gr. sukker
3 ss. varmt vann
75 gr. potetmel
100 gr. hvetemel
2 strøkne ss bakepulver
Fyll:
Romkrem
Aprikossyltetøy
100 gr. valnøtter
Odense marsipan
6 dl. kremfløte
Bruflots marsipankake
Slik gjør du
Sukkerbrød:
Egg og sukker piskes hvitt.
Tilsett varmt vann.
Rør forsiktig inn resten av ingrediensene.

28 cm. springform
180 gr. ca. 35 min.

3 del kaken.
Pisk romkremen litt og fordel den utover bunnen. Legg på neste lag med
sukkerbrød.
Smør utover aprikossyltetøy, deretter ca. 1 cm. med stivpisket krem. Det siste
laget med sukkerbrød legges på.
Grovhakk valnøttene og rør dem inn i resten av kremen. Fordel nøttekremen over
og på sidene av kaken.
Kjevl ut marsipanen (eller kjøp ferdig marsipanlokk), og legg den forsiktig på
kaken.
Klem marsipanen forsiktig inntil kanten og skjær av overflødig marsipan langs
kanten.
Pynt med marsipanroser, valnøtter eller mokkabønner.
Kilde: Grethe A