Fin Fanakake |
|
Denne bunnen er knakende god og kan fylles med mye forskjellig. Her er en litt snobbete variant. Folk med gelatin-angst kan bruke sitrongelé med 2,5 dl vann, og heller droppe sitronsaft og noe av sukkeret.
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 200 g sukker 5 ss fløte 130 g smør 120 g cornflakes 80 g ristede mandelflak (eller hakkede mandler)
Fyll: 1 beger lettrømme eller creme fraîche 3 dl. kremfløte 2-3 dl champagne eller lignende 1 dl sukker saft av 1 sitron (eller etter smak) saft av 1 lime 9 blad gelatin
Pynt: Jordbær eller druer Melis |
|
|
Slik gjør du |
Bunnen: Hell sukkeret i en tykkbunnet kjele, stor nok til å romme cornflakes og mandler også. La det smelte til lysebrun karamell. Ha i smør og fløte og la det koke opp. Bland i mandler og cornflakes. Det er nødvendig med så mye cornflakes at blandingen nesten ikke henger sammen, ellers blir det vanskelig å skjære kaken i biter. Trykk blandingen ut i en rund form kledd med bakepapir, også oppetter kantene, og la det avkjøle.
Fyllet: Bløt gelatin i kaldt vann noen minutter. Hell av vannet og la den stå ca 20 sekunder i mikrobølgeovn. Alternativt rør den ut i varm sitronsaft. Bland rømme, champagne, sukker, sitronsaft og limesaft og hell til slutt i gelatinen under omrøring. Når dette er begynt å stivne, blandes stivpisket kremfløte i, og blandingen helles i cornflakes-bunnen. La kaken stå i kjøleskap et par timer. Pynt med druer og dryss melis over.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Oddny |
|