Tilbake

Turids marengskake

En garantert suksess på kake- eller dessertbordet. Det er denne kaken som blir først oppspist! Ikke fordi den er liten, men fordi alle liker den.
Ingredienser Bilde
Bunn:
4 eggehviter
200 g sukker

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl kremfløte
evt. litt vanilje

Pynt:
1/3 liter kremfløte
1 ss sukker
4 kiwi
1 boks hermetiske aprikoser
Jordbær, rips eller annet med fine farger.
Turids marengskake
Slik gjør du
Bunn:
Pisk eggehvitene, tilsett sukkeret, 100 g i gangen. Spre utover et bakepapir i en sirkel på ca 36 cm i diameter. Marengsen må ikke bli for tykk, da blir den ikke sprø. Lag evt. en mindre bunn og lag topper av resten- de er fine å pynte med. Stekes i 90 min. på 125 grader.

Eggekremen:
Bland alt og kok langsomt opp under omrøring til kremen er blitt tykk. Avkjøl og legg den på marengsbunnen.

Pynt: Pisk fløten med sukker.
Legg halvparten av frukten på kaken. Legg på kremen, og deretter resten av frukten.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Turid