Turids marengskake |
|
En garantert suksess på kake- eller dessertbordet. Det er denne kaken som blir først oppspist! Ikke fordi den er liten, men fordi alle liker den.
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 4 eggehviter 200 g sukker
Eggekrem: 4 eggeplommer 100 g sukker 1 dl kremfløte evt. litt vanilje
Pynt: 1/3 liter kremfløte 1 ss sukker 4 kiwi 1 boks hermetiske aprikoser Jordbær, rips eller annet med fine farger.
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehvitene, tilsett sukkeret, 100 g i gangen. Spre utover et bakepapir i en sirkel på ca 36 cm i diameter. Marengsen må ikke bli for tykk, da blir den ikke sprø. Lag evt. en mindre bunn og lag topper av resten- de er fine å pynte med. Stekes i 90 min. på 125 grader.
Eggekremen: Bland alt og kok langsomt opp under omrøring til kremen er blitt tykk. Avkjøl og legg den på marengsbunnen.
Pynt: Pisk fløten med sukker. Legg halvparten av frukten på kaken. Legg på kremen, og deretter resten av frukten.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Turid |
|