Tilbake

Skilpaddekake

Denne oppskriften kommer fra kollega Birgitte i Danmark. Der er sjokoladeskilpaddene svært populære, men de finnes i kioskene her også. Advarsel: Kaken er VELDIG god og VELDIG mektig! Tips: I Danmark finner du skilpaddene over alt. Billigst er de i butikkjeden Netto.
Ingredienser Bilde
24 Toms sjokoladeskilpadder
3/4 l kremfløte
200 g mørk sjokolade
200 g marsipan
1 sukkerbrød

Skilpaddekake
Slik gjør du
Knus 12 skilpadder i foodprocessor. Smelt sjokoladen og bland skilpaddemassen i. Rør evt. i litt av fløten for å få massen smidig. Pisk fløten, og ta av ca 1/3 til å ha over kaken og på sidene. Bland resten i sjokolademassen, litt om gangen. Dette er viktig, for ellers stivner sjokoladen i en stor klump i den kalde kremen. Del sukkerbrødbunnen i tre, og legg sjokoladekremen mellom lagene. Dekk kaken med resten av kremen. Kjevle ut marsipanen til en remse som legges rundt kaken. Pynt med resten av skilpaddene.

Hvis du vil lage en litt mindre mektig (og litt billigere) kake, kan du i stedet pynte med f.eks. mokkabønner eller sjokoladeblader.

Variant: Hvis du ikke har skilpadder, bruk 100 g sjokolade ekstra, og sett smak med f.eks. revet appelsinskall eller cointreau. Du trenger 5 ss cointreau og/eller skall av en appelsin. Hvis du lager denne appelsinvarianten, kan du evt. dynke bunnene med juice.

Kaken kan fryses.
Kilde: Oddny