Gule rundstykker |
|
I denne oppskriften er det maismel som gjør rundstykkene gule og fine. Maismel får du bl.a. i helsekostbutikker.
10-12 rundstykker. |
Ingredienser |
Bilde |
4 dl lettmelk 2 ts tørrgjær eller 25 gram fersk gjær 4 ss olje 3,5 dl maismel 4,5 dl hvetemel (mer hvis deigen blir for løs) 1 ts salt
Egg til pensling Litt frø eller grovt salt til å drysse over. F.eks. sesam-, hirse- eller gresskarfrø. |
|
|
Slik gjør du |
Varm melken, løs opp gjæren i den hvis du bruker fersk gjær. Bland melk og olje i det tørre. La deigen heve til dobbelt størrelse.
Trill en lang pølse og del den i 10-12. Legg på plate kledd med bakepapir. Dersom du vil ha frø/salt på undersiden av rundstykkene, strø litt på papiret og legg emnet på. Etterhev i 30-60 min. Pensle med sammenpisket egg og dryss frø eller grovt salt på. Hvis de skal fryses bør du bruke frø, for salt løser seg opp under frysingen.
Stekes ved 225 grader i 15-20 minutter til de er lysebrune. |
Kilde: Oddny |
|