Tilbake

Gule rundstykker

I denne oppskriften er det maismel som gjør rundstykkene gule og fine. Maismel får du bl.a. i helsekostbutikker. 10-12 rundstykker.
Ingredienser Bilde
4 dl lettmelk
2 ts tørrgjær eller 25 gram fersk gjær
4 ss olje
3,5 dl maismel
4,5 dl hvetemel (mer hvis deigen blir for løs)
1 ts salt

Egg til pensling
Litt frø eller grovt salt til å drysse over. F.eks. sesam-, hirse- eller gresskarfrø.
Gule rundstykker
Slik gjør du
Varm melken, løs opp gjæren i den hvis du bruker fersk gjær. Bland melk og olje i det tørre. La deigen heve til dobbelt størrelse.

Trill en lang pølse og del den i 10-12. Legg på plate kledd med bakepapir. Dersom du vil ha frø/salt på undersiden av rundstykkene, strø litt på papiret og legg emnet på. Etterhev i 30-60 min. Pensle med sammenpisket egg og dryss frø eller grovt salt på. Hvis de skal fryses bør du bruke frø, for salt løser seg opp under frysingen.

Stekes ved 225 grader i 15-20 minutter til de er lysebrune.
Kilde: Oddny