Saftig brød til brødbakemaskin |
|
Dette kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn, men da ville jeg nok bakt 2-3 brød i slengen. Hirse er veldig godt i brød og rundstykker, de har det på helsekostforretninger. |
Ingredienser |
Bilde |
3,25 dl vann 2 ts gjær (en halv pakke) 0,5 dl hirse 2 ss linfrø 0,5 dl havregryn 3 dl brødblanding- det har så god heve-evne, eller grovt hvetemel 5 dl hvetemel 2 ss olje 1 ts salt 1 ts sukker |
|
|
Slik gjør du |
Til brødbakemaskin: Først vann og olje, deretter det tørre oppå, gjæren i ett hjørne og saltet i det andre. Til vanlig steking: Lag vanlig gjærdeig og hev, bak ut, hev igjen og stek på ca 225 grader til det er fint på farge, ca 45 min. |
Spesielle egenskaper |
Tilpasset brødbakemaskin, Uten egg |
Kilde: Oddny |
|