Tilbake

Saftig brød til brødbakemaskin

Dette kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn, men da ville jeg nok bakt 2-3 brød i slengen. Hirse er veldig godt i brød og rundstykker, de har det på helsekostforretninger.
Ingredienser Bilde
3,25 dl vann
2 ts gjær (en halv pakke)
0,5 dl hirse
2 ss linfrø
0,5 dl havregryn
3 dl brødblanding- det har så god heve-evne, eller grovt hvetemel
5 dl hvetemel
2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker
Saftig brød til brødbakemaskin
Slik gjør du
Til brødbakemaskin: Først vann og olje, deretter det tørre oppå, gjæren i ett hjørne og saltet i det andre.
Til vanlig steking: Lag vanlig gjærdeig og hev, bak ut, hev igjen og stek på ca 225 grader til det er fint på farge, ca 45 min.
Spesielle egenskaper
Tilpasset brødbakemaskin, Uten egg
Kilde: Oddny