Tilbake

Cassata med bringebær

Italiensk fløteis med nøtter, sjokolade og andre godsaker, serveres med bringebærpuré.
Ingredienser  
5-6 porsjoner

3-4 eggeplommer
1 dl sukker
1/2 liter kremfløte
50 g hasselnøttkjerner
50 g mørk sjokolade
50 g cocktailbær
150-200 g bringebær (friske eller fryste)
sukker etter smak
Slik gjør du
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk fløten stiv og vend inn blandingen. Hakk nøttekjerner, sjokolade og cocktailbær grovt og bland forsiktig inn i iskremen. Du kan gjerne tilsette litt portvin e.l. for ekstra smak. Hell alt i en avlang folieform eller formkakeform. Dekk med frysefolie og frys 5-6 timer. Rør flere ganger i løpet av frysingen så fyllet ikke synker til bunns.

Skyll bringebærene hvis du bruker friske bær. Bruk de peneste bærene til pynt og mos resten med gaffel. Smak til med litt sukker. Hvelv isen ut på fat, hell bringebærpuré over og skjær i skiver. Serveres gjerne i glass pyntet med hele bær.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel
Kilde: Sølvi