Tilbake

Gresskarpai

Den 31. oktober bør du forberede deg på at ringeklokken kimer uavlatelig. Når du åpner døren dukker det opp barn kledd i uhyggelige kostymer, med rop om «trick-or-treat, trick-or-treat, give us something good to eat». Hvis du vil slippe å finne hagen din full av toalettpapir, eller bli utsatt for andre røverstreker, bør du ha litt godteri på lur.
Ingredienser  
Paideig:
200 g margarin eller smør
6 dl hvetemel
½ dl vann

Fyll:
1 kg gresskar
1 gul løk
1 ss curry
1 ss olivenolje
1 ts salt
2 dl vann
3 dl revet cheddar


Slik gjør du
Bland ingrediensene - gjerne i en food processor. La deigen hvile kaldt i 30 min. Trykk eller kjevl ut deigen i en langpanne. Forstek paiskallet midt i ovnen på 225°C, i ca 10 min. Skav ut kjøttet av gresskaret og fjern kjerner. Skrell og hakk løken. La curryen frese i oljen og ha i løken som skal bli myk. Tilsett vann og salt før du har opp i gresskarkjøttet. Det hele koker til det er mørt (ca 15 min) før det avkjøles. Mos deretter blandingen i foodprocessor Gresskarblandingen fordeles i paiskallet og osten strøs over. Stekes ved 225°C, ca 15 min.
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Vibeke