Ostekake fra Wien |
|
| |
| Ingredienser |
|
1 tynn sukkerbrødbunn 2 egg 1 1/2 dl sukker 250 gr cottage cheese 2 dl rømme 50 gr skåldede, hakkede mandler 1 ss vaniljesukker 4 blad gelatin |
|
| Slik gjør du |
| Legg sukkerbrødet i en springform. Legg gelatinen i kaldt vann. Visp eggedosis av eggeplomme og sukkeret. Bland inn cottage cheese, mandler, vaniljesukker og rømme. Klem vannet av gelatinen og smelt den på svak varme under omrøring. Bland den i kremen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i kremen, som helles over sukkerbrødet. Pynt med mandelspon eller hakkede mandler og sett formen kaldt i et par timer eller natten over så kaken blir stiv. Server gjerne tinte bær eller syltetøy til. Velbekomme ! |
| Spesielle egenskaper |
|
Skal ikke i stekeovn |
| Kilde: Wigdis G.V. |
|