Tilbake

Ostekake fra Wien

Ingredienser  
1 tynn sukkerbrødbunn
2 egg
1 1/2 dl sukker
250 gr cottage cheese
2 dl rømme
50 gr skåldede, hakkede mandler
1 ss vaniljesukker
4 blad gelatin
Slik gjør du
Legg sukkerbrødet i en springform. Legg gelatinen i kaldt vann. Visp eggedosis av eggeplomme og sukkeret. Bland inn cottage cheese, mandler, vaniljesukker og rømme. Klem vannet av gelatinen og smelt den på svak varme under omrøring. Bland den i kremen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i kremen, som helles over sukkerbrødet. Pynt med mandelspon eller hakkede mandler og sett formen kaldt i et par timer eller natten over så kaken blir stiv. Server gjerne tinte bær eller syltetøy til. Velbekomme !
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Wigdis G.V.