Tilbake

Suksesskake (Fra Evy)

Bruker to kakeformer. Eggekremen må koke langsomt og litt lenge for å bli skikkelig tjukk. Smøret til eggekremen skal ikke smeltes!!! Sjokoladekremen kan byttes ut med en plate kokesjokolade som smeltes.
Ingredienser Bilde
Bunnene:
5 eggehviter
200 gr. malte mandler
200 gr. melis
1 ts. bakepulver

Eggekem:
5 eggeplommer
150 gr. sukker
1 dl. kremfløte
125 gram smør

Sjokoladekrem:
1 pl. kokesjokolade
2,5 dl. melis
2 ss margarin
litt fløte (til passe konsistens)
Suksesskake (Fra Evy)
Slik gjør du
Bunnene:
Mal mandlene og bland sammen med melis og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og rør dem inn i det tørre. Has i to like store runde former(ca.24 cm). Stekes i 25-30 min. på 180 grader nederst i ovnen.

Sjokoladekrem: Smelt kokesjokoladen i vannbad sammen med smøret. Rør inn melis og et par ss fløte - eller mer.

Eggekrem:
Kok opp fløte, sukker og eggeplommer over svak varme til den tjukner. Rør hele tiden. La dette bli kaldt. Rør så inn smøret, la den stå kaldt til den tjukner igjen og ha den på den ene bunnen. Legg så den andre bunnen oppå og ta sjokoladekremen på toppen. Det kan være fint å bruke litt av eggekremen til pynt på toppen.

Kaken på bildet er laget til påske og skulle være gul utenpå. Den gule kremen ble fordelt inni og utenpå kaken. Legg øverste bunnen opp-ned slik at overflaten blir glatt. Den brune kremen ble brukt til reirene og litt rundt sidene.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Evy