Peanøttkake/ Ritz-kake |
|
Spesiell kake med fin, seig konsistens og en god sjokoladeglasur som kan anbefales til andre kaker også! |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 4 egghviter 4 dl. sukker 3,3 dl. peanøtter 27 stk. Ritz kjeks
Fyll: 3 dl.kremfløte
Sjokoladekrem: 3 eggeplommer 3 ss sukker 60 g. margarin 100 g. kokesjokolade 1 ts. kaffe Litt peanøtter til pynt. |
|
|
Slik gjør du |
Peanøttene males. Eggehvite og sukker piskes stivt. Kjeksene smuldres og røres sammen med peanøttene i marengsen. Stekes i langpanne nederst i ovnen, 175 grader i 20-25 minutter.
Fyll: Kremfløten stivpiskes og has mellom og oppå kaken.
Sjokoladekrem: Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Sjokolade og margarin smeltes, kaffen has i og man avkjøler det hele. Bland forsiktig inn i eggedosisen. Ha dette oppå kaka.
Pynt med peanøtter.
|
Kilde: Toril |
|