Tilbake

Charlotte Russe med bringebærfromasj

Fromage/rullekake
Ingredienser Bilde
150 gram margarin
150 gram melis
3 egg
150 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Bringebærsyltetøy

2 pakker bringebærgele
1 beger kremfløte
Charlotte Russe med bringebærfromasj
Slik gjør du
Rullekake:
Rør margarin og melis hvitt, bruk gjerne en kjøkkenmaskin til jobben. Ha i ett egg av gangen. Til slutt tilsettes hvetemel som gjerne siktes i tillegg til bakepulver.
Røren helles på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få den jevnt fordelt. Stekes på ca 200 grader til den har blitt gylden. NB: Dette går veldig fort - sjekk etter ca 4-5 minutter. Når kaken er ferdig stekt hvelves den på et bakepapir strødd med sukker. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy, og rull kaken sammen til en rullekake.

Fromage:
Lag gele etter anvisning på pakken. La avkjøle til den blir tyktflytende. Pisk kremfløten med en anelse sukker og rør inn i geleen.

Montering
Bruk en glassbolle som er ganske rund i bunnen, eller en springform. Kle formen med plastfolie (hindrer fromagen i å flyte ut og feste seg). Skjær rullekaken i tynne skiver og kle formen innvendig med skivene. Fyll så fromagen i formen. Settes så i kjøleskapet til fromagen er stiv.

Før servering hvelves kaken på et fat og plastfolien fjernes.

På sommeren kan kaken gjerne pyntes med halve jordbær og flytende gele.

Kaken på bildet er laget i en glasskål kledd med plastfolie. Her er det brukt tyttebær i stedet for bringebær.
Kilde: @nette