Boller |
|
Disse bollene blir svært saftige og holder seg lenge. Det er helt avgjørende at du er nøyaktig når du veier opp ingrediensene. Lykke til. Ca 60 boller. |
Ingredienser |
Bilde |
1 liter H-melk 400 gr. normal eller usaltet smør 350 gr. farin 200 gr. kraftgjær (fersk) 1 egg 1/2 ts. salt 1/2 ts. kardemomme 1 ts sitron/lime 1950 gr. hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Sett melken og egget i romtemp. 1 døgn. Smelt smøret og bland i melken, rør ut gjæren. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen med hendene lenge! Deigen skal bli glatt og smidig, meget viktig.Bruk ikke mer mel på benken ved eltingen enn høyst nødvendig. Jo mindre mel i deigen, jo saftigere blir resultatet. La deigen hvile tildekket i romtemp. i 1 time. Elt så deigen til gassen er presset ut av den og la den hvile i 30 minutter til. Bak så ut de boller du vil ha, hev dem godt og stek dem ved 210 grader i ca. 10 - 12 minutter. |
Kilde: Gunnar |
|