Tilbake

Gunnhilds Dronningkake

Kan gjøres ferdig på forhånd og fryses. Husk å ta den opp av fryseren en stund før den skal spises, slik at den får tine.
Ingredienser Bilde
Bløtkakebunn

Bringebærsyltetøy

Eggekrem:
4 dl fløte
4 ss sukker
4 eggeplommer
5 pl gelatin
1 ts vaniljesukker

3-4 dl fløte til vanlig krem

Glasur:
75 gr melis
125 gr meierismør
1 pl Dronningsjokolade, løst opp i 3 ss kaffe
1 eggeplomme
1 kork konjakk

Daim sjokolade
Gunnhilds Dronningkake
Slik gjør du
Eggekrem:
Visp fløten for seg.
Visp eggeplomme og sukker for seg.
Bløt gelatinen i kaldt vann noen minutter og varm den i vannbad til den er flytende.
Bland gelatinen med eggemassen og vaniljesukkeret og bland forsiktig inn kremen.

Bløtkakebunn deles i tre og fylles:
Sett en kakering på kakefatet slik at ikke kremen flyter utover under fyllingen. Først et lag kakebunn med bringebærsyltetøy, et nytt lag kakebunn, så eggekrem, vanlig krem og til slutt toppen av kakebunnen. La kaken stå i kjøleskap med kakeringen på til sjokoladeglasuren er tykk nok til å strykes på kaken.

Sjokoladeglasuren:
Varm kaffe og smelt sjokoladen i denne. Bruk mykt smør og rør det inn i glasuren sammen med melis, eggeplomme og konjakk. Rør til glasuren er glatt. Glasuren er lettest å bre over kaken når den er litt tyktflytende, la den stå i romtemperatur til den har rett konsistens. Bre glasur over kaken og rundt sidene.

Daim sjokolade hakkes i småbiter og has over glasuren.
Kilde: Merethe