Verdens beste Sveler |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
5 egg 250 gr. sukker 1 l Kefir eller Kulturmelk 50 gr. smelta smør/margarin 500 gr. hvetemel 1 toppet ts. natron 1 toppet ts. hornsalt - (oppløst i en skvett kokende vann) |
|
|
Slik gjør du |
Ta fra 1/2 kopp av kefirmelka.(skal brukes til å røre ut natron) Ha melet i en rørebolle, bland raskt inn resten av kefirmelka. Det er viktig at du ikke rører for mye. Eggene piskes sammen med sukkeret til eggedosis og blandes raskt inn i røra sammen med smelta smør. Natron røres ut i 1/2 kopp kefirmelk og hornsaltet røres ut i en skvett kokende vann. Bland hevingsmidlene i røra. Og husk - det er uhyre viktig at det ikke røres mer en høyst nødvendig. Blir røra "seig" er svelene ødelagte. Stek på takke med middels varme, 1 liten øse pr. svele. Snu svelene når røra har "boblet" en liten stund på overflaten - men før den stivner. Avkjøles på rist. Ikke legg svelene oppå hverandre før de er godt avkjølt. Dette for å unngå natronlukt/og smak. Smøres med smør og dryss med sukker, brettes dobbelt og NYT !! |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat |
Kilde: ElinL |
|