Tante Doras statshemmelighet |
|
Tante Dora holdt denne oppskriften skjult som en statshemmelighet helt fram til sin død. Først nå blir den tilgjengelig for oss kakemonser. Supergod oppskrift. |
Ingredienser |
|
Mandelbunn: · 6 eggehviter · 300 gram melis · 300 gram mandler · 2 ss olje
Mokkakrem: · 150 gram smør · 75 gram melis · En eggeplomme · 70 gram mørk sjokolade · ½ dl ekstra sterk kaffe (pulverkaffe)
|
|
Slik gjør du |
Mandelbunn:
Mal mandlene (med skall på) i mandelkvernen en gang og bland i melis og olje.
Pisk eggehviten helt stiv og rør dem forsiktig i massen som helles i smurt og strødd form (helst med løs bunn) og ved 175° i ca en time. Mens kaken steker lager du mokkakremen.
Mokkakrem: Rør smør (ikke margarin) og sukker hvitt. Riv sjokoladen grov og smelt den i varm kaffe. Ha eggeplommer oppi og rør det hele ned i smør/sukker blandingen når sjokoladen ikke lenger er varm. Smør kremen på den ferdig stekte og avkjølte kaken, og lag mønster etter egen fantasi i kremen før den settes kjølig for å stivne.
|
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: Jendor |