Tyske skiver |
|
Disse kalles noen ganger tyske pepperkaker eller svenske pepperkaker. Det er noen andre småkaker som også kalles tyske skiver, de er uten krydder.
Antall: Ca 150 stk/1 kg.
Tid: Ca 2 timer + hvile for deigen i noen timer eller et døgn. |
Ingredienser |
Bilde |
300 g smør eller margarin 1/2 dl melk 400 g sukker, helst brunt (4 1/2 dl) 2 ts hjortetakksalt 2 ss kanel 1/2 ss ingefær 2 ts nellik 200 g grovhakkede mandler 600 g hvetemel (ca 1 l)
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret, bland det i melken og avkjøl.
Bland sukker, hjortetakksalt, krydder og mandler i en skål. Hell væsken over og arbeid inn 2/3 av melet. Arbeid deigen smidig på bakebordet med resten av melet.
Rull deigen ut til tykke ruller (ca 5 cm i diameter). Trykk dem til så de blir firkantede. La dem ligge kaldt til de har stivnet, gjerne 1 døgn.
Skjær lengdene i tynne, jevne skiver og legg dem på plate med bakepapir.
Stek ved 175 grader i ca 10 minutter, og la de avkjøle på platen.
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Kakemonsen |
|