Tilbake

Tyske skiver

Disse kalles noen ganger tyske pepperkaker eller svenske pepperkaker. Det er noen andre småkaker som også kalles tyske skiver, de er uten krydder. Antall: Ca 150 stk/1 kg. Tid: Ca 2 timer + hvile for deigen i noen timer eller et døgn.
Ingredienser Bilde
300 g smør eller margarin
1/2 dl melk
400 g sukker, helst brunt (4 1/2 dl)
2 ts hjortetakksalt
2 ss kanel
1/2 ss ingefær
2 ts nellik
200 g grovhakkede mandler
600 g hvetemel (ca 1 l)
Tyske skiver
Slik gjør du
Smelt smøret, bland det i melken og avkjøl.

Bland sukker, hjortetakksalt, krydder og mandler i en skål. Hell væsken over og arbeid inn 2/3 av melet. Arbeid deigen smidig på bakebordet med resten av melet.

Rull deigen ut til tykke ruller (ca 5 cm i diameter). Trykk dem til så de blir firkantede. La dem ligge kaldt til de har stivnet, gjerne 1 døgn.

Skjær lengdene i tynne, jevne skiver og legg dem på plate med bakepapir.

Stek ved 175 grader i ca 10 minutter, og la de avkjøle på platen.
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Kakemonsen