Saftig sjokoladekake med appelsinkrem (1 springform.) |
|
Dette er en mektig, tung, kaloririk konfektkake. Men appelsin i kremen gjør at den likevel smaker friskt.
Den kan virke noe innviklet å lage, men har du gjort den en gang...... Denne kaken er holdbar lenge. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 250 gr. kokte varme poteter 1 ss. smør (usaltet eller normalsaltet) 1/2 dl. H-melk 100 gr. kokesjokolade 125 gr. mykt smør (usaltet el. norm. saltet) 400 gr. farin 4 store egg 250 gr. hvetemel 3 ts. bakepulver 3 ts. vaniljesukker 1 1/2 dl. H-melk
Appelsinkrem: 150 gr. SMØR 225 gr. melis 2 eggeplommer 2 ts. vaniljesukker 3/4 ts. malt nellik 3/4 ts. kanel Revet skall av 1 appelsin
Sjokoladeglasur: 1 1/2 dl kremfløte 250 gr kokesjokolade |
|
|
Slik gjør du |
Rasp de varme/lunkne potetene på et rivjern, litt grovt. Ikke kjør dem i foodprosessor el.l! Bland dem med 1 ss. smør og 1/2 dl. H-melk. Ha i 125 gr. smør og 100 gr. kokesjokolade som er smeltet sammen. Bland inn eggeplommene av eggene, og resten av ingrediensene. Bland godt. Pisk til slutt eggehvitene av 4 egg og vend dette inn. Ha smeten (massen) i en godt smurt springform, gjerne med bakepapir i bunnen. Stek kaken på ca 170 grader i 60 til 90 minutter. Prøv med en pinne om den er stekt. Avkjøl kaken og del den i tre lag. Alle ingrediensene til appelsinkremen has i en bolle, bortsett fra eggeplommene og appelsinskallet. Blandes godt i mixer. Ha så i eggeplommene under mixing. Ha til slutt i appelsinskallet og bland godt. Fordel appelsinkremen jevnt mellom de tre lagene av kaken - pass på at kaken blir rett og fin. Lag så sjokoladeglasuren slik: Kok opp fløten. Ta pannen av varmen og rør inn kokesjokoladen. Rør kraftig. Hell denne over kaken og fordel pent oppå og rundt kantene. La så kaken stå i kjøleskap inntil servering. Pynt med hva du vil, f.eks smeltet lys sjokolade eller melisdryss. Røde roser eller annet.
|
Kilde: Gunnar |
|