Tilbake

Franske flutes. (Baguetter) 6-7 stk.

Disse flutes blir svært smakfulle og mettende. De er svært enkle og lage og folk blir lett imponert når du serverer dem! Det er svært viktig å følge oppskriften nøye. De kan serveres til alle mulige gryteretter/pastaretter etc.. Også alene til en god rødvin. De egner seg godt til frysing.
Ingredienser Bilde
1 ltr. iskaldt vann
4 ts. salt
30 gr. fersk gjær
1500 gr. hvetemel
Franske flutes. (Baguetter)  6-7 stk.
Slik gjør du
Rør ut gjæren i vannet. Ha i saltet og bland. Ha så i melet og elt sammen deigen. Elt deigen lenge på bordet til den blir glatt og smidig og "kittaktig". Ha deigen oppi bollen og sett den i kjøleskap i 6 timer. Ha så godt med mel på benken. Ha deigen FORSIKTIG (viktig fordi du vil bevare den heving som har funnet sted) ut av bollen opp på melet. Form deigen FORSIKTIG rektangulær. Kutt med en plastskrape el. slikkepott i plast opp deigen i 6 til 7 emner. Rull forsiktig emnene i melet og vri/skru dem før du legger dem på bakepapir på plater. Dryss litt mel oppå dem også.(Det skal være godt med mel på dem.) La flutes`ene hvile i 20 til 30 min. Stek dem så i ovnen på 275 grader i 8 min. Deretter til de er ferdige (ca. 10 min) på 200 grader. NB! De skal være gyllen - lyse. Steker du de for lenge blir de tørre.
Kilde: Gunnar