Skutebrød (2 brødformer) |
|
Skutebrød er et gammelt, godt og svært næringsrikt brød som du får kjøpt i noen bakeforretninger. En hemmelighet: de som lager skutebrød lager dem på base. Her skal du få din egen oppskrift, godt utprøvd gjennom mange år. Dette er brød som har lang holdbarhet i kjøleskap. De bør hvile 3-4 timer før du skjærer i dem. Du kan gjerne bruke bare økologiske ingredienser dersom du foretrekker det. Det er dyrere, men smaken og sunnheten blir enda bedre/større. Vær nøye med oppskriften. |
Ingredienser |
Bilde |
15 dl iskaldt vann 300 gr helkorn rug 300 gr helkorn hvete 375 gr sammalt hvetemel grovt 375 gr sammalt rugmel grovt 750 gr hvetemel 30 gr solsikkekjerner 30 gr linfrø 38 gr salt 15 gr kraftgjær
|
|
|
Slik gjør du |
Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt eller rør i 15 minutter. (Det blir en bløt masse, og det er riktig.) La deigen stå tildekket i 16 timer på kjøkkenet. Løft deigen så FORSIKTIG (du vil ta vare på den heving som er skjedd i de 16 timene) oppi to smurte former. La formene stå og heve ca 1 time. Stek brødene i 1 time på 180 - 190 grader. |
Kilde: Gunnar |