Suksesskake (1 eller 2 springformer.) |
|
Dette er en kaloribombe, men den er ..... god! |
Ingredienser |
|
BUNN: 6 eggehviter 250 gr finmalte nøtter/mandler 250 gr melis 1 1/4 ts bakepulver
KREM: 10 eggeplommer 1 1/4 dl kremfløte 150 gr farin 1 1/4 ts vaniljesukker 180 gr normalsaltet eller usaltet smør |
|
Slik gjør du |
BUNN: Pisk eggehvitene stive. Bland resten av ingrediensene og løft det hele fint inn i eggehviten. Ha smeten (massen) oppi godt smurt(e) form(er). Stek bunnen(e) på 170 grader i ca 45 minutter.
KREM: Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en kjele. Varmes til kokepunktet og tas av platen med en gang det koker. NB! Det er meget viktig å røre i kjelen hele tiden, ellers svir det. Ha så i smøret og rør dette inn uten at kjelen er på platen. (Smøret må IKKE kokes med!) Kjøl av kremen til neste dag og fordel den oppå kakebunnen(e) og server. Garantert suksess! |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Gunnar |
|