Fig-fudge cake |
|
Fant denne oppskriften i et Australsk ukeblad for mange år siden. Den er ganske spesiell. Målet går i kopper, og jeg regner 1 kopp = 2 dl. |
Ingredienser |
Bilde |
3/4 kopp hakka tørka fiken 1/2 kopp brandy 1 1/2 kopp hakka hasselnøtter 1/4 kopp strøkavring 125 gr. margarin 2/3 kopp sukker 3 egg 125 gr. smelta sjokolade
Glasur: 1/3 kopp sukker 100 gr. melkesjokolade 1/2 kopp kremfløte |
|
|
Slik gjør du |
Ha fiken og brandy i en kasserolle og kok uten lokk til brandyen er fordampet. Avkjøl. Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg, bland inn nøtter og kavringstrø, smelta sjokolade og fiken/brandy. Ha i en rund form ca. 20 - 22 cm. Stek ca. 45 min. v 175 gr. C. Avkjøles. Glasuren lages slik: Smelt sukkeret til lysebrun karamell, slå over fløten og la det stå på svak varme til karamellen har løst seg opp i fløten, ha så i sjokoladen i biter og la det hele smelte sammen. Slå glasuren over kaka, avkjøles og nyyyyt !!! |
Kilde: ElinL |
|