Tilbake

Fig-fudge cake

Fant denne oppskriften i et Australsk ukeblad for mange år siden. Den er ganske spesiell. Målet går i kopper, og jeg regner 1 kopp = 2 dl.
Ingredienser Bilde
3/4 kopp hakka tørka fiken
1/2 kopp brandy
1 1/2 kopp hakka hasselnøtter
1/4 kopp strøkavring
125 gr. margarin
2/3 kopp sukker
3 egg
125 gr. smelta sjokolade

Glasur:
1/3 kopp sukker
100 gr. melkesjokolade
1/2 kopp kremfløte
Fig-fudge cake
Slik gjør du
Ha fiken og brandy i en kasserolle og kok uten lokk til brandyen er fordampet. Avkjøl.
Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg, bland inn nøtter og kavringstrø, smelta sjokolade og fiken/brandy. Ha i en rund form ca. 20 - 22 cm. Stek ca. 45 min. v 175 gr. C. Avkjøles.
Glasuren lages slik:
Smelt sukkeret til lysebrun karamell, slå over fløten og la det stå på svak varme til karamellen har løst seg opp i fløten, ha så i sjokoladen i biter og la det hele smelte sammen. Slå glasuren over kaka, avkjøles og nyyyyt !!!
Kilde: ElinL