Soufle Olivia |
|
Oppskriften er oversatt fra en engelsk kokebok om julemat |
Ingredienser |
|
2 ss pulverkaffe 3 ss varmt vann 4 egg - delt i plommer og hviter 175 gr. melis 15 gr. gelatinpulver 2 ss kaffelikør eller rom 2 dl. kremfløte 75 gr. sjokolade - grovhakket 50 gr. mandelflak - ristet |
|
Slik gjør du |
Løs opp kaffen i varmt vann. Eggeplommer, melis og kaffen piskes til luftig eggedosis. Fløten piskes til krem. Eggehvitene piskes stive. Gelatinen bløtlegges og løses opp i litt varmt vann. Gelatinblandingen og likøren blandes inn i eggedosisen, så blandes krem, og tilslutt foldes de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn. 1/3 av soufleen has i en serveringsskål, så et dryss av hakket sjokolade og mandler. Fortsett slik lagvis og strø sjokolade og mandler på toppen. La den stå kjølig til den har stivnet. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel |
Kilde: ElinL |
|