Tilbake

Soufle Olivia

Oppskriften er oversatt fra en engelsk kokebok om julemat
Ingredienser  
2 ss pulverkaffe
3 ss varmt vann
4 egg - delt i plommer og hviter
175 gr. melis
15 gr. gelatinpulver
2 ss kaffelikør eller rom
2 dl. kremfløte
75 gr. sjokolade - grovhakket
50 gr. mandelflak - ristet
Slik gjør du
Løs opp kaffen i varmt vann. Eggeplommer, melis og kaffen piskes til luftig eggedosis. Fløten piskes til krem. Eggehvitene piskes stive. Gelatinen bløtlegges og løses opp i litt varmt vann. Gelatinblandingen og likøren blandes inn i eggedosisen, så blandes krem, og tilslutt foldes de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn.
1/3 av soufleen has i en serveringsskål, så et dryss av hakket sjokolade og mandler. Fortsett slik lagvis og strø sjokolade og mandler på toppen. La den stå kjølig til den har stivnet.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Skal ikke i stekeovn, Uten hvetemel
Kilde: ElinL