Firkløverkake |
|
Saftig kake med veldig god glasur.
Marit har tipset oss om at denne kaken blir ekstra god med vaniljekrem, med litt krem, i til fyll.
|
Ingredienser |
Bilde |
200 g sukker 5 egg 135 g smeltet smør 1/2 plate (50 g) lys kokesjokolade 135 g hvetemel 2 ts bakepulver
Fyll: 1 1/2 dl sukker 1 1/2 dl smeltet smør 1 1/2 dl kremfløte 3/4 firkløver, største type
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Smelt smør og kokesjokolade, og avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i mel og bakepulver. Stekes ved 180 C i ca 45 minutt.
Fyll: Kok sukker, smør og fløte i ca 10 minutt. Smelt firkløveren i. Rør i fyllet under avkjølingen. Ta halvparten av fyllet inni kaken, halvparten oppå.
|
Kilde: Oddny |
|