Lefser |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
ca 800 g hvetemel 1 ts natron 1 ts hjortetakksalt 50 g sukker 1/2 kopp sirup 1/2 l kefir 150 g smør(smeltet)
Fyll: 1/4 kg margarin 1/4 kg smør 200 g melis 1/4 l søt fløte |
|
|
Slik gjør du |
Bland sammen det tørre. Tilsett smeltet smør, sirup og kefir. Bland alt sammen og elt forsiktig. Ha i mer mel hvis deigen blir for løs til å kjevle. Deigen må ikke bli seig. Lag ca. 15 emner av deigen. Kjevle ut til tynne leiver. Steik på varm takke. Leivene skal være lyse og myke. Dekk hver leiv med et klede oppvridd i varmt vann. Da holder leivene seg myke til de skal smøres.
Fyllet: Smør/margarin må være mykt, og fløten fingervarm. Rør fløten i litt etter litt. Tilsett siktet melis. Smør på leivene og brett inn mot midten. Del gjerne opp en leiv til å fylle med så lefsene blir jevne. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: Jenny |
|