Islandskake |
|
En saftig og god kake.
(Denne oppskrifta inneholder svisker, men det kan godt kuttes ut eller erstattes med annen ingrediens.) |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 4 eggehviter 2 dl sukker 2 dl kokosmasse 1/2 plate kokesjokolade - hakkes
Eggekrem: 4 eggeplommer 100 g sukker 1 dl fløte 100 g hardt smør 1/2 ts vaniljesukker
1 pk svisker - kokes 1 pk fløte + 1 ss sukker daimsjokolade
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen. Stek ved 175*C i ca. 1 time
Eggekrem: Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.
Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå. Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Magrit |
|