Tilbake

Islandskake

En saftig og god kake. (Denne oppskrifta inneholder svisker, men det kan godt kuttes ut eller erstattes med annen ingrediens.)
Ingredienser Bilde
Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1/2 plate kokesjokolade - hakkes

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
1/2 ts vaniljesukker

1 pk svisker - kokes
1 pk fløte + 1 ss sukker
daimsjokolade

Islandskake
Slik gjør du
Bunn:
Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen.
Stek ved 175*C i ca. 1 time

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.

Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå.
Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Magrit