Gugelhupf fra Wien |
|
Østerriksk formkake, serveres med litt melis på toppen. I tillegg er det vanlig å ha litt vispet krem ved siden av.
Kaken er rask og lett å lage - og smaker vidunderlig!
Guten Appetitt !! |
Ingredienser |
Bilde |
3 dl kremfløte 3 stk eggeplommer 300 g sukker
300 g mel (finbakst) 2 ts bakepulver 3 stivpiskete eggehviter 2-3 ss rosiner
|
|
|
Slik gjør du |
Kremfløte, eggeplommer og sukker røres hvitt. Rør sammen mel bakepulver og tilsett til ovennevnte sammen med rosiner. Rør til deigen er jevn og fin. Deretter arbeides den stivpiskete eggehviten forsiktig inn i deigen.
Hell deigen i en med formfett smurt Guglhupf form (i nøden kan det også brukes rund fiskepudding form!) og stek den i 45 min. v/ 160 - 175 grader midt i ovnen.
Ta ut kaken av formen mens den fortsatt er litt varm og strø på godt med melis (bruk sil!).
For å variere litt, kan det legges finhakkete valnøtter i bunnen av formen, før deigen helles opp i. En annen variant er at man tilsetter 2 ss kakaopulver til halve deigmengden for å få en 2-farget kake. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Christian R |
|