Tilbake

Gugelhupf fra Wien

Østerriksk formkake, serveres med litt melis på toppen. I tillegg er det vanlig å ha litt vispet krem ved siden av. Kaken er rask og lett å lage - og smaker vidunderlig! Guten Appetitt !!
Ingredienser Bilde
3 dl kremfløte
3 stk eggeplommer
300 g sukker

300 g mel (finbakst)
2 ts bakepulver
3 stivpiskete eggehviter
2-3 ss rosiner

Gugelhupf fra Wien
Slik gjør du
Kremfløte, eggeplommer og sukker røres hvitt.
Rør sammen mel bakepulver og tilsett til ovennevnte sammen med rosiner. Rør til deigen er jevn og fin. Deretter arbeides den stivpiskete eggehviten forsiktig inn i deigen.

Hell deigen i en med formfett smurt Guglhupf form (i nøden kan det også brukes rund fiskepudding form!) og stek den i 45 min. v/ 160 - 175 grader midt i ovnen.

Ta ut kaken av formen mens den fortsatt er litt varm og strø på godt med melis (bruk sil!).

For å variere litt, kan det legges finhakkete valnøtter i bunnen av formen, før deigen helles opp i.
En annen variant er at man tilsetter 2 ss kakaopulver til halve deigmengden for å få en 2-farget kake.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Christian R