Amerikanske muffins |
|
Noe helt annet enn de eggedosisbaserte cupcakes! Bruker du små suffleformer får du American size også.. |
Ingredienser |
Bilde |
Det våte: 2,5 dl melk, 1 egg 3/4 dl matolje
Det tørre: 4,8 dl mel, 3 store ts bakepulver, en klype salt, ca 1,5 dl sukker (gjerne brun farin)
Smakstilsetning: Du kan velge nær sagt hva som helst; blåbær, eple, nøtter, most banan, sjokoladebiter, ost, kanel... Dersom du bytter ut 1/3 av melet med maismel får du corn muffins.
Hva med en dæsj vaniljekrem inni hver kake før de settes i ovnen? Jeg holder en knapp på most banan, hakkede mandler og noen dråper mandelessens, pluss brun farin i stedet for sukker. |
|
|
Slik gjør du |
Det tørre og det våte blandes hver for seg (inkl. smakstilsetninger), deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal IKKE være jevn; da blir muffinsene seige og fæle! Her er foodprosessor forbudt - alt må gjøres for hånd.
Stekes i muffinsbrett; sett gjerne papirformer i bunnen. Fyll i så mye røre som du overhodet tør!
Stekes ved 200-220º i ca 15-20 minutter |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: BirgitF |
|