Tilbake

Hans Robert Bruuns 17. maikake

Frisk og lett fromasjkake på nøttebunn.
Ingredienser Bilde
Nøttebunn
150 g malte nøtter (evt. mandler)
150 g melis
1 ss mel
4 stivpiskede eggehviter

Jordbærfromasj
1/2 -1 kurv jordbær
3 dl kremfløte
2 beger yoghurt naturell
150 g melis
10 plater gelatin
Hans Robert Bruuns 17. maikake
Slik gjør du
Nøttebunnen: Det tørre blandes godt og vendes lett inn i eggehvitene. Røren helles over i en bakepapirkledd 26 cm springform. Stekes på 170° C i 20 minutter, avkjøl.

Fromasj + montasje:
Legg gelatinplatene i bløt. Sett nøttebunnen på kakefatet og plasser ringen til en litt mindre springform (24 cm) rundt den. Del åtte-ti jordbær på langs, og sett dem rundt kanten av nøttebunnen med snittflaten ut mot formen. Hold av ytterligere noen bær til pynt på toppen, og mos resten.

Pisk krem av fløten; bland inn yoghurten, melisen og bærmassen.

Kryst overflødig vann ut av gelatinen og løs den forsiktig opp i ca en halv desiliter kokende vann. Avkjøl, og hell litt av bærblandingen opp i gelatinen mens du rører. Hell deretter dette tilbake i resten av blandingen, stadig under omrøring.

Hell fromasjen over nøttebunnen og sett kjølig i minst fire timer. Løsne formen forsiktig, før gjerne en flatbladet kniv (smørkniv) langs innsiden først. Pynt med bær og evt. sitronmelisse.

Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata
Kilde: BirgitF