Tilbake

Maisbrød til suppe

Gjør suppemiddagen til noe godt og mettende. Bruk bakepulver og spar tid - slik blir det overkommelig å få istand brødbaksten på overkommelig tid. Ca 20 stk.
Ingredienser Bilde
1/2 rød paprika
1 liten løk (helst rød)
1 boks maiskorn (340 g)
250 g cottage cheese
1/2 ts paprikapulver
1 krm sukker
1 ts grovkvernet pepper
2 ts salt
4 ts bakepulver
2 ss finhakket gressløk
6 ss friske spirer
425 g hvetemel (ca 7 dl)
1 dl lettmelk
2 dl olivenolje
1 egg
125 g (ca) revet mozzarella (eller jarlsberg)
Maisbrød til suppe
Slik gjør du
Stekovnen stilles på 225 gr. Fjern kjerner og ribber fra paprika og kutt i fine terninger. Skrell løken og finhakk. Maisen må få renne av seg. Bland sammen alle ingrediensene til en deig, unntatt egg og ost. Legg deigen på bakebod (med mel) og pudre over med litt mel. Deigen kjevles så ut til den er ca 1 cm tykk.
Stikk ut boller i størrelse 7 cm i diameter med et glass e.l. Legg dem på bakepapir på ovnsplate. Pensle bollene med sammenvispet egg og dryss revet ost over.
Stekes i ca. 15 minutter til bollene er lysebrune. Server dem varme eller lune til suppen.
Kilde: Deus