Cherry and apricot cheesecake |
|
Elsker å lete etter oppskrifter fra fjern og nær, denne fant jeg på en Australsk matside på nettet. Den smaker utrolig godt. |
Ingredienser |
Bilde |
175 gr. Gjende kjeks 80 gr. smelta smør
Fyll: 1 pk Aprikoskompott 1 pk Philadelpia kremost 1/2 - 1 dl sukker 2 ss sitronsaft 1 beger Youghurt med aprikos eller naturell 2 dl fløte 5 pl gelatin
Topping: 1 boks hermetiske kirsebær litt kirsebærlikør/vin (likørekstrakt kan også brukes) 4 pl gelatin |
|
|
Slik gjør du |
Knus kjeks og bland med smelta smør. Legg ringen på en springform på serveringsfatet og trykk ut kjeksblandingen.
Fyll: Aprikoskompotten kjøres i foodprossesor til finmost. Gelatin bløtlegges. Osten røres myk. Fløten piskes til krem med sukkeret. Bland ost, aprikosmasse, youghurt og fløtekrem, smak til med sitronsaft og den smelta gelatinen blandes inn tilslutt. Ha massen over kjeksbunnen. La det stivne.
Kirsebærlaken smakes til med likør/vin eller kirsebærlikørekstrakt slik at den blir fyldig på smak. Gelatinen bløtlegges og smeltes, og røres inn i kirsebærlaken med bærene. La dette halvstivne før du heller det over aprikoskremen. Sett kaken kjølig en stund slik at gelelokket stivner helt. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ElinL |