Tilbake

Cherry and apricot cheesecake

Elsker å lete etter oppskrifter fra fjern og nær, denne fant jeg på en Australsk matside på nettet. Den smaker utrolig godt.
Ingredienser Bilde
175 gr. Gjende kjeks
80 gr. smelta smør

Fyll:
1 pk Aprikoskompott
1 pk Philadelpia kremost
1/2 - 1 dl sukker
2 ss sitronsaft
1 beger Youghurt med aprikos eller naturell
2 dl fløte
5 pl gelatin

Topping:
1 boks hermetiske kirsebær
litt kirsebærlikør/vin (likørekstrakt kan også brukes)
4 pl gelatin
Cherry and apricot cheesecake
Slik gjør du
Knus kjeks og bland med smelta smør. Legg ringen på en springform på serveringsfatet og trykk ut kjeksblandingen.

Fyll: Aprikoskompotten kjøres i foodprossesor til finmost. Gelatin bløtlegges. Osten røres myk. Fløten piskes til krem med sukkeret. Bland ost, aprikosmasse, youghurt og fløtekrem, smak til med sitronsaft og den smelta gelatinen blandes inn tilslutt. Ha massen over kjeksbunnen. La det stivne.

Kirsebærlaken smakes til med likør/vin eller kirsebærlikørekstrakt slik at den blir fyldig på smak. Gelatinen bløtlegges og smeltes, og røres inn i kirsebærlaken med bærene. La dette halvstivne før du heller det over aprikoskremen. Sett kaken kjølig en stund slik at gelelokket stivner helt.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ElinL