Tilbake

Saftig eplekake

Dette er en stor oppskrift, nok til to springformer (bildet) eller en langpanne. Beregn ca 3 epler pr. rund kake, ca 8 dersom du bruker stor langpanne.
Ingredienser Bilde
675 gr. farin
7 egg
500 gr. hvetemel
375 gr. usaltet eller normalsaltet smør (smeltet og avkjølt)
2,5 ts. bakepulver
Syrlige eplebåter
Sitronsaft og -skall etter smak dersom eplene ikke er syrlige
Saftig eplekake
Slik gjør du
Smøret smeltes og avkjøles. Pisk farin og egg luftig. (eggedosis.) Eggedosisen blir luftigst ved å gå lenge i maskinen på ca 75 - 80 % av full fart. Aldri piske eggedosis på full fart!!

Ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis. Bland godt, IKKE med visp!

Ha smeten (massen) over i form(er) og dekk med eplebåter ganske tett. Ikke dytt eplebåtene nedi kaken! De skal synke pent ned under steking. Du kan også drysse hakkede mandler eller nøtter, evt. kanel på. Strør du litt farin over det hele får du en fin karamellisert overflate. Får du ikke tak i syrlige epler, så kan du ta røde epler, skrell dem og del opp i båter og ha dem i en skål. Ha sitron og litt finraspet sitronskall. Bland dette godt og la det stå tildekket noen timer. Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i ca. 45 minutter. Test med en pinne om den er stekt.

Lykke til.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Gunnar