Tilbake

Verdens beste ostekake

Ostekaker er en av de bedre oppfinnelser fra Amerika. Det finnes mange oppskrifter men denne er den beste vi har smakt,så prøv!
Ingredienser Bilde
Bunn
1 Pk kornmo (225gr havrekjeks)
100gr smør
2 ss sukker
1/2 ts kanel

Ostefyll
450gr kremeost naturell
200 gr rømme
5 ss sukker
1/2 vaniljestang
4 egg
saften av en liten sitron

Rømmetopping
3 dl seterrømme
1/2 vaniljestang
2 ss sukker
Verdens beste ostekake
Slik gjør du
Bunn
Knus kjeksen i en matprosessor, bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ta litt mer smør dersom den smuldrer for mye. Trykkes ned i en godt smurt springform 24cm.

Ostefyll.
Bland ost rømme og sukker i en miksmaster til en slett fin masse.
Tilsett eggene ett og ett og tilslutt sitronsaften og innholdet av en 1/2 vaniljestang.Hell røren i springformen og stek i 35-40 min på 180 grader.Kaken skal fortsatt være skjelven når du tar den ut.
Den må settes kaldt til den stivner.

Rømmetopping
Pisk sammen rømme sukker og innholdet av en
1/2 vaniljestang til en luftig krem.
Smør rømmekremen over ostekaken mens den fortsatt er i springformen,slik at du får en pen og presis avslutning på kremen.
Men vent til kaken blir kald.

Lykke til
Kilde: Nina og Rolf