Verdens beste ostekake |
|
Ostekaker er en av de bedre oppfinnelser fra Amerika.
Det finnes mange oppskrifter men denne er den beste vi har smakt,så prøv! |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn 1 Pk kornmo (225gr havrekjeks) 100gr smør 2 ss sukker 1/2 ts kanel
Ostefyll 450gr kremeost naturell 200 gr rømme 5 ss sukker 1/2 vaniljestang 4 egg saften av en liten sitron
Rømmetopping 3 dl seterrømme 1/2 vaniljestang 2 ss sukker
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn Knus kjeksen i en matprosessor, bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ta litt mer smør dersom den smuldrer for mye. Trykkes ned i en godt smurt springform 24cm.
Ostefyll. Bland ost rømme og sukker i en miksmaster til en slett fin masse. Tilsett eggene ett og ett og tilslutt sitronsaften og innholdet av en 1/2 vaniljestang.Hell røren i springformen og stek i 35-40 min på 180 grader.Kaken skal fortsatt være skjelven når du tar den ut. Den må settes kaldt til den stivner.
Rømmetopping Pisk sammen rømme sukker og innholdet av en 1/2 vaniljestang til en luftig krem. Smør rømmekremen over ostekaken mens den fortsatt er i springformen,slik at du får en pen og presis avslutning på kremen. Men vent til kaken blir kald.
Lykke til
|
Kilde: Nina og Rolf |
|