Bestemors marmorkake |
|
Her brukes brødform (1 1/2 l)
|
Ingredienser |
Bilde |
200 gr smør eller margarin 200 gr sukker 2 ts vaniljesukker 3 egg 240 gr mel 2 ts bakepulver 1 dl fløte eller melk 1-2 ss kakao |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør/marg., sukker og vaniljesukker skummende. Tilsett eggene - et av gangen - og rør godt mellom hver gang. Bland mel og bakepulver og rør det deretter i deigen/røra sammen med fløte/melk. Hell det meste av deigen i en smurt og raspdrysset brødform. Bland kakako i resten av deigen. Trekk en gaffel gjennom deigen slik at den blir marmorert.
Stekes ved 175 grader i ca 1 time
La den avkjøle og skjær langs kantenen før den hvelves ut. Skjær i pene skiver til servering |
Kilde: Heidi |
|