Tilbake

Kanelboller (Skillingsboller)

Min gode venninne Toril lager verdens beste Kanelboller, og så vidt jeg vet er det omtrent det samme som Skillingsboller. Prøv denne:
Ingredienser Bilde
50 gr. gjær
150 gr. smør/margarin
1/2 liter melk
1/2 ts salt
90 gr. sukker
1 1/2 ts. kardemomme
750 gr. hvetemel

Fyll:
200 gr. smør (dette er rikelig-kan godt være mindre)
200 gr. brunt sukker
kanel til å drysse på
Kanelboller (Skillingsboller)
Slik gjør du
Smør smuldres i melet, melken lunkes og gjæren løses opp. Bland det tørre i melet og rør inn lunken melk. Eltes godt og heves til dobbel størrelse. Fyllet røres sammen. Kjevles ut til rektangel og smør/sukkerblandingen smøres generøst på leiven. Dryss rikelig med kanel over før leiven rulles sammen fra langsiden. Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.


Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: ElinL