Kanelboller (Skillingsboller) |
|
Min gode venninne Toril lager verdens beste Kanelboller, og så vidt jeg vet er det omtrent det samme som Skillingsboller. Prøv denne: |
Ingredienser |
Bilde |
50 gr. gjær 150 gr. smør/margarin 1/2 liter melk 1/2 ts salt 90 gr. sukker 1 1/2 ts. kardemomme 750 gr. hvetemel
Fyll: 200 gr. smør (dette er rikelig-kan godt være mindre) 200 gr. brunt sukker kanel til å drysse på |
|
|
Slik gjør du |
Smør smuldres i melet, melken lunkes og gjæren løses opp. Bland det tørre i melet og rør inn lunken melk. Eltes godt og heves til dobbel størrelse. Fyllet røres sammen. Kjevles ut til rektangel og smør/sukkerblandingen smøres generøst på leiven. Dryss rikelig med kanel over før leiven rulles sammen fra langsiden. Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: ElinL |