Basses Ostekake |
|
En ostekake som er god, holdbar og lettvint å lage.
Man kan bruke enten en kjeksbunn eller en mandelbunn. (Ostekaken med mandelbunn er best, men mest tidkrevende å lage).
|
Ingredienser |
Bilde |
150 g Cottage Cheese 125 g Kremost (ananas/mandarin 1 pk) 1-2 stk egg 3 dl fløte (1 pk) 100 gram sukker 7-8 plater gelatin --------------- Mandelbunn eller en blanding med kornmokjeks og smør. |
|
|
Slik gjør du |
1. Legg gelatinen i kaldt vann
2. Ha Cottage Cheese og kremosti en food prosessor og kjør massen litt sammen (stavmikser kan også brukes).
3. Tilsett 1 eller 2 egg og kjør massen glatt. (Er det store egg, er det nok med 1 egg)
4. Pisk fløten stiv, og mot slutten av piskingen når kremen er nesten stiv, tilsettes sukkeret.
5. Bland sammen ostemassen og kremfløten.
6. Hell av vannet fra gelatinen, og smelt den forsiktig. (Gelatinen MÅ IKKE kokes)
7. Bland gelatinen oppi massen. Gelatinen må røres godt og hurtigt ut for å unngå at gelatinen stivner for tidlig at det blir klumper i kaken.
8. Massen helles over i en rund form (22-24 cm) med ønsket bunn og settes til avkjøling.
------------------------- Gelatinen må varmes så høyt som mulig i temperatur, men helst ikke noe særlig over 70 grader.
Kaken er syrlig og god, holder seg i mange dager på kjølerom. Kan også fryses, men evt pynting bør ikke skje før man fryser den.
Kaken er best med en god mandelbunn.
Bildet: Denne mandelbunnen er laget med 3 hele egg. For en mer konfektaktig bunn som har kraftigere mandelsmak, velg en bunn med bare eggehviter, mandler og sukker. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Rune Jonny Kjær |
|