Eplekake med vaniljekrem |
|
Skal serveres lunken. Smaker nydelig sammen med is, eller som i Danmark, med creme fraiche. |
Ingredienser |
Bilde |
250 g mel 125 g smør 1,5 ts bakepulver 125 g sukker 1-2 egg 1-2 epler vaniljekrem (av en pakke pulver, 2,5 dl) |
|
|
Slik gjør du |
125 g smør og 250 g mel smuldres. Tilsett 1,5 ts bakepulver Tilsett 125 g sukker 1-2 egg røres i. 1-2 epler i skiver vaniljekrem 2/3 av deigen trykkes ut i en kakeform Fordel eplene over deigen Smør vaniljekrem utover eplene. Hvor mye bestemmer du selv. Resten av deigen kjevles ut til et lokk (lurt å bruke plastikk)som legges over vaniljekremen. Stekes ved ca 225 grader i 30 min |
Kilde: Hilsen Tove |
|