Kakemonsens påskehilsen |
|
Denne fine påskekaken tåler å vente en dag eller to før konsumering, og den kan fryses. |
Ingredienser |
Bilde |
400 g smør 400 g melis 5 egg 350 g mandler 50 g polentagryn 2 dl vann 1 1/2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 0,5 g safran (gjerne mindre- kan også sløyfes helt) 1/4 ts salt revet skall og saft av 1 sitron eller 1/2 appelsin |
|
|
Slik gjør du |
Mandlene skoldes og males. Kok opp vannet og hell det over polentaen. Rør inn safranen. La blandingen stå i noen minutter (se på pakken) til polentaen ikke lenger er grynet og vanskelig å tygge. Bland i appelsin- eller sitronsaft og skall. Rør smør og melis hvitt, og rør inn eggene ett om gangen. Bland i mandler, bakepulver, vaniljesukker, salt og polentaen.
Hell røren i en smurt springform (24 eller 26 cm). Sett formen på plate og ikke på rist i ovnen, for det kan lekke litt smør ut hvis ikke formen er tett. Stek ved 175 grader i ca 60 minutter. Legg evt. et papir over så ikke kaken blir for mørk på toppen.
Strø litt melis over før servering. Kaken er god med syltetøy og rømme. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Kakemonsen |
|