Prinsessekake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
25 g gjær 100 g smør eller margarin ca 500 g hvetemel 1/4 ts salt 4 ss sukker 1 ts kardemomme 3 dl melk
Eggekrem: 2 eggeplommer 2 ss sukker 4 ts hvetemel 2 dl melk 1/2 ts vaniljesukker
Litt eggehvite til pensling |
|
|
Slik gjør du |
Varm melken til 37 grader og løs opp gjæren i denne. Smuldre smøret i melet. Bland alt til en smidig deig, og la den heve på et lunt sted i ca 1 time.
Lag eggekremen mens deigen hever: Rør sammen eggeplommer og sukker i en gryte. Bland i mel og vaniljesukker og spe med melk. La kremen tykne på svak varme under omrøring.
Del deigen i tre, og trykk den ene delen ut i en smurt springform. La den gå litt oppover sidene. Smør litt eggekrem utover bunnen. Kjevle resten av deigen ut til et rektangel. Fordel resten av eggekremen utover og rull sammen til en lang pølse. Sjær i 2-3 cs tykke skiver, og fordel disse i formen.
La heve i ca 40 minutter, og pensle med eller eggehvite. Stek ved 200 grader på nederste rille i ca 30 minutter eller til kaken har fin, gyllenbrun farge.
Avkjøl på rist. Kaken er best nybakt.
|
Kilde: Oddny |
|