Tilbake

Bærkake med marsipan

En saftig kake med en spesiell smak pga marsipanen i deigen. Forskjellig slags bær eller frukt kan brukes. I originaloppskriften fra ukebladet Hjemmet var det rips og fersken. På bildet er det bringebær. Det er også godt.
Ingredienser Bilde
150 g smør
2 ½ dl sukker
3 egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
75-100 g marsipan
1 dl crème fraîche eller rømme

5 dl blåbær
½ dl sukker (litt mer dersom surere typer bær/frukt)
Bærkake med marsipan
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene ett om gangen. Sikt i hvetemel og bakepulver. Bland i revet marsipan og crème fraîche. Hell røren i en smurt springform (ca 24 cm). Bland bær og sukker og fordel det over kaken. Stekes i 40-45 minutter eller til den er gjennomstekt og har fått fin farge. God med iskrem.


Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Oddny