Bærkake med marsipan |
|
En saftig kake med en spesiell smak pga marsipanen i deigen. Forskjellig slags bær eller frukt kan brukes. I originaloppskriften fra ukebladet Hjemmet var det rips og fersken. På bildet er det bringebær. Det er også godt. |
Ingredienser |
Bilde |
150 g smør 2 ½ dl sukker 3 egg 3 ½ dl hvetemel 1 ts bakepulver 75-100 g marsipan 1 dl crème fraîche eller rømme
5 dl blåbær ½ dl sukker (litt mer dersom surere typer bær/frukt)
|
|
|
Slik gjør du |
Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene ett om gangen. Sikt i hvetemel og bakepulver. Bland i revet marsipan og crème fraîche. Hell røren i en smurt springform (ca 24 cm). Bland bær og sukker og fordel det over kaken. Stekes i 40-45 minutter eller til den er gjennomstekt og har fått fin farge. God med iskrem.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Oddny |