Tilbake

Glutenfrie rundstykker

Lurt å bake/ trille ut på Tupperwares deigunderlag, smurt med litt olje. Settes på stekeplate med bakepapir. Fiberhusk er noe nytt,som kan kjøpes i helsekost og en del matvarekjeder. Brukes som fortykningsmiddel. Er super til glutenfrie oppskrifter, gjærbakst og formkaker.
Ingredienser  
4 1/2 dl.lunkent vann
1 1/2 ss fiberhusk
50 g gjær
50 g smeltet meierismør
4 ss sojaolje
500g Semper fin (= en pk.)
Ønsker man litt grove rundstykker, kan man bytte ut litt av melet med Semper grov.
Slik gjør du
Ha i halvparten av vann i en bolle og ha i Fiberhusken. Rør ut gjæren i resten av vannet. Ha i smør, olje og melet, settes til heving i ca. 1/2 time.
Stekes på 200 grader i ca 10- 12 min.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten egg
Kilde: Wenche Johansen