Rosmarinbrød |
|
Disse er gode til salater og gryteretter og til et glass rødvin! Oppskriften er på to lengder som igjen skjæres i biter. Durumhvete (også kalt pastamel) får du i helsekostbutikker og litt store matbutikker. |
Ingredienser |
Bilde |
25 g gjær 3 dl lunkent vann 2 ss olje 1 ts salt 150 g durum hvetemel 300 g vanlig hvetemel
Til å pensle/drysse: god olivenolje tørket rosmarin grovt salt |
|
|
Slik gjør du |
Lag vanlig gjærdeig og la den heve til dobbelt størrelse. Bland i olje, salt og mel. Del deigen i to og trykk ut flate lengder på en bakeplate.
Pensles med olje og drysses med salt og rosmarin. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.
De er best ferske, for dersom de ligger til neste dag eller fryses, løser saltet seg opp og blir til lyse flekker i stedet. |
Spesielle egenskaper |
Uten egg, Uten melkeprodukter |
Kilde: Marianne i Danmark |