Tilbake

Rosmarinbrød

Disse er gode til salater og gryteretter og til et glass rødvin! Oppskriften er på to lengder som igjen skjæres i biter. Durumhvete (også kalt pastamel) får du i helsekostbutikker og litt store matbutikker.
Ingredienser Bilde
25 g gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
150 g durum hvetemel
300 g vanlig hvetemel

Til å pensle/drysse:
god olivenolje
tørket rosmarin
grovt salt
Rosmarinbrød
Slik gjør du
Lag vanlig gjærdeig og la den heve til dobbelt størrelse. Bland i olje, salt og mel. Del deigen i to og trykk ut flate lengder på en bakeplate.

Pensles med olje og drysses med salt og rosmarin. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.

De er best ferske, for dersom de ligger til neste dag eller fryses, løser saltet seg opp og blir til lyse flekker i stedet.
Spesielle egenskaper
Uten egg, Uten melkeprodukter
Kilde: Marianne i Danmark