Skikkelig god gulrotkake |
|
En saftig og kjempegod kake. Får kommentarer som: "Å, det er jo akkurat sånn gulrotkake skal være!"
Kakemonsens kommentar: På bildet er det brukt 22 cm springform, siden denne oppskriften ikke er så stor. Vi brukte rørsukker (helsekostbutikk), dette er lysebrunt og gjør kaken mørkere enn hvis du bruker vanlig hvitt sukker. Vi rev gulrøttene på grovt jern. Om den var god? Ja! |
Ingredienser |
Bilde |
2 egg 2 dl sukker 1 dl soyaolje 2 dl hvetemel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 1 ts kardemomme 1 ts kanel 1/4 ts malt muskat 1/4 ts ingefær 2 revne gulrøtter
1 pk philadelfia-ost (naturell) ca. 2 dl melis 1 ts vaniljesukker |
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i oljen. Bland det tørre, og ha det i røren. Rør til slutt inn de revne gulrøttene.
Ha røren i springform, stek 40 - 50 min. på 180 grader.
Glasur: Rør sammen ost, melis og vaniljesukker. Smør på avkjølt kake. |
Kilde: ugla |
|