Mandelkake de luxe (Troika-kake) |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 200 g malte mandler 200 g melis 3 eggehviter
Trøffelkrem: 75 g melis 1 dl vann 3 eggeplommer 150 g smør/margarin 1 ss kakao
Gele: 1 pk rød gele 3 dl vann
500 g marsipan til lokk. Dette er kanskje i meste laget. Ferdig marsipanlokk anbefales ikke, det blir for tynt lag marsipan.
Glasur: 1 1/2 pl Dronningsjokolade 2 ss delfiafett
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.
Trøffelkrem: Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao. Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.
NB! Hvis ikke kaken skal serveres med det samme, er det av og til problemer med at marsipanen løser seg opp, trolig i en reaksjon med geleen. Da er det best å ta geleen før trøffelkremen, slik at geleen ikke kommer i kontakt med marsipanen. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Karin S |
|