Tilbake

Mandelkake de luxe (Troika-kake)

Ingredienser Bilde
Bunn:
200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter

Trøffelkrem:
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør/margarin
1 ss kakao

Gele:
1 pk rød gele
3 dl vann

500 g marsipan til lokk. Dette er kanskje i meste laget. Ferdig marsipanlokk anbefales ikke, det blir for tynt lag marsipan.

Glasur:
1 1/2 pl Dronningsjokolade
2 ss delfiafett

Mandelkake de luxe (Troika-kake)
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.

Trøffelkrem:
Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.
Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.

NB! Hvis ikke kaken skal serveres med det samme, er det av og til problemer med at marsipanen løser seg opp, trolig i en reaksjon med geleen. Da er det best å ta geleen før trøffelkremen, slik at geleen ikke kommer i kontakt med marsipanen.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde: Karin S