Tilbake

Svenske kanel- og nøttesnitter

Gode småkaker som er raske å lage. Ca 70 stk.
Ingredienser Bilde
100 g bløtt smør
250 g sukker
1 middelstort egg
100 g blandede nøtter etter smak, (valnøtter, hasselnøtter, mandler)
225 til 250 g hvetemel
1 ts kanel
1/4 ts hjortetakksalt


Svenske kanel- og nøttesnitter
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis og pisk i smøret. Vend nøtter, hjortetakk og kanel og mesteparten av melet i deigen. Elt inn resten av melet. Deigen skal ikke være for bløt, da flyter den for mye utover under stekingen.

Trill til pølser som er 4-5 cm tykke (diam) og legg dem på plate med god avstand mellom. Stekes ved 225 grader til de er gylne, ca 8-10 minutter. La dem avkjøle litt og skjær dem i 2 cm tykke snitter. Avkjøles på rist.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Anne Britt