Svenske kanel- og nøttesnitter |
|
Gode småkaker som er raske å lage. Ca 70 stk. |
Ingredienser |
Bilde |
100 g bløtt smør 250 g sukker 1 middelstort egg 100 g blandede nøtter etter smak, (valnøtter, hasselnøtter, mandler) 225 til 250 g hvetemel 1 ts kanel 1/4 ts hjortetakksalt
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis og pisk i smøret. Vend nøtter, hjortetakk og kanel og mesteparten av melet i deigen. Elt inn resten av melet. Deigen skal ikke være for bløt, da flyter den for mye utover under stekingen.
Trill til pølser som er 4-5 cm tykke (diam) og legg dem på plate med god avstand mellom. Stekes ved 225 grader til de er gylne, ca 8-10 minutter. La dem avkjøle litt og skjær dem i 2 cm tykke snitter. Avkjøles på rist. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Anne Britt |
|