Kakemonsens helsekost |
|
Her er masse sunne ting, som rosiner, aprikoser og havrekjeks....
Dette er egentlig en sjokoladekakeoppskrift, men den burde vel heller hete kakesjokolade.. godt er det uansett. Du kan velge kva slags tørket frukt du vil ha i. |
Ingredienser |
Bilde |
400 g lys kokesjokolade (blir nok enda bedre med mer eksklusiv sjokolade) 75 g marshmallows 50 g smør
100 g rosiner 50 g coctailbær 100 g myke, tørkede aprikoser 100 g knuste havrekjeks
Eventuell pynt: Mer sjokolade, litt melis og kakao. |
|
|
Slik gjør du |
Smelt sjokolade i vannbad sammen med marshmallows og smør. Rør ofte til alt er smeltet. Det skal være en blank og jevn røre, ha evt i litt kokende vann hvis den blir tykk eller kornete, eller varm den litt i mikroovn.
Bland inn rosiner, hakkede coctailbær, oppskårne aprikoser og knust kjeks.
Kle en form, rund eller avlang, med plastfolie, hell røren i og jevn ut oveerflaten. Sett den til avkjøling minst en time. Deretter kan den hvelves over på et fat, ta av plasten og pynt den eventuelt med smeltet sjokolade og litt melis/kakaodryss. På bildet har vi servert den "naturell", det ble nok sjokolade likevel, syns vi!
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Modifisert utgave av en oppskrift fra Norsk Ukeblad i 2000. |
|