Fromasjkake |
|
|
Ingredienser |
|
150 g havrekjeks 80 g margarin 2 1/2 dl vann 1 1/2 dl sukker 1 pk sitrongele saften av 1 sitron 5 dl kremfløte 1 ss vaniljesukker 1 beger lettrømme |
|
Slik gjør du |
Kjeksen knuses og blandes med smeltet smør. Sett kanten på springformen (26 cm i dia.) rett på kakefatet og klem kjeksblandingen jevnt utover. Kok opp vann og sukker, gelepulveret røres i. La det avkjøles. Pisk kremen sammen med vaniljesukkeret og bland lettrømmen godt i. Når sitrongeleen såvidt er blitt fingervarm, has sitronsaften i. Og dette blandes godt med kremblandingen. Alt helles oppå kjeksen. Settes kjølig i noen timer, gjerne til dagen etter. Før servering pyntes kaka med kiwi, mandarinbåter, druer etc.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: HildeSynnøve |
|