Tilbake

Tante Theas søtbit

Enkel og god konfektkake. Populær både hos barn og voksne. Ser meget lekker ut hvis man legger en kakeserviett over når man drysser på melis. Kan også serveres som dessert med eks bærsaus og hjemmelaget vaniljeis.
Ingredienser Bilde
100 g smør
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 - 4 ss kakao
ørlite salt
2 egg
1 1/2 dl hvetemel
Tante Theas søtbit
Slik gjør du
Smelt smøret i en kasserolle som rommer hele røren. Ha sukker, vaniljesukker, salt
og kakao i det smeltede smøret.
Rør inn eggene, ett av gangen. Bland tilslutt inn hvetemelet.
Ha kaken i en liten springform (på bildet er det brukt 22 cm), med bunnen dekket med bakepapir.
Stek ved 150 grader i ca 40 min.
Hvelv kaken og dryss melis over før servering.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Kirsti O.