Tante Theas søtbit |
|
Enkel og god konfektkake. Populær både hos barn og voksne. Ser meget lekker ut hvis man legger en kakeserviett over når man drysser på melis. Kan også serveres som dessert med eks bærsaus og hjemmelaget vaniljeis. |
Ingredienser |
Bilde |
100 g smør 3 dl sukker 2 ts vaniljesukker 3 - 4 ss kakao ørlite salt 2 egg 1 1/2 dl hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret i en kasserolle som rommer hele røren. Ha sukker, vaniljesukker, salt og kakao i det smeltede smøret. Rør inn eggene, ett av gangen. Bland tilslutt inn hvetemelet. Ha kaken i en liten springform (på bildet er det brukt 22 cm), med bunnen dekket med bakepapir. Stek ved 150 grader i ca 40 min. Hvelv kaken og dryss melis over før servering. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Kirsti O. |
|