Åstakake (karamellkake) |
|
|
Ingredienser |
|
Mandelbunn: 3 egg 150 gram farin 150 gram malte mandler
Karamellsaus: 3 dl kremfløte knapt 1 dl sukker 1 ss sirup
Mokka-krem: 3 dl kremfløte ½ ss O’boy 1 ts frysetørret kaffe
Revet sjokolade
|
|
Slik gjør du |
Mandelbunnen: Lag eggedossis. Bland de malte mandlene forsiktig inn i eggedosisen. Stekes v/180 º C i ca. 30 minutter
Karamellsaus: Kok ingrediensene i ca. 20-30 minutter mens du rører. Tips: ta stikkprøver i kaldt vann for å se om sausen er passe tykk. Hell sausen over den ferdige mandelbunnen.
Mokkakrem: Pisk krem og trekk kaken med krem.Pynt med den revne sjokoladen. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Åsta |
|